Bemutatkozás

Dr. Mészáros-Kincses Annamária vagyok, egyéni ügyvédként a Békés Megyei Ügyvédi Kamara tagja. Ügyvédjelöltként főként az ingatlanjog, a cégjog, az agrárjog, valamint a polgári jog területén szereztem átfogó szakmai ismereteket, éppen ezért ügyvédi irodámat 2019-ben azzal a céllal hoztam létre, hogy elsősorban ezeken a területeken nyújtsak az ügyfelek számára teljes körű és megbízható jogi szolgáltatásokat.

 

Jogi diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen szereztem, majd ezt követően a Potsdami Egyetemen (Németország) elvégeztem egy, a német polgári joggal kapcsolatos mesterképzést, a Széchenyi István Egyetemen sikeresen teljesített képzés eredményeként pedig agrárjogi- és vidékfejlesztési szakjogász lettem. Mivel folyékonyan beszélek németül, ezért a magyar joggal kapcsolatban német nyelven is nyújtok tájékoztatást, továbbá kérésre a magyar nyelvű okiratokat német nyelven is szívesen elkészítem.

Az elévülést megszakító körülmények a polgári jogban

Submitted byDr. Mészáros-K… on2019. 11. 23., szo - 21:08

A gyakorlatban az elévülés legtöbbször akkor kerül szóba, ha valakinek olyan tartozása van, amelyet már évek óta nem fizet, és a hitelező sem tudja az adóson ilyen vagy olyan okok miatt behajtani, legtöbbször például azért, mert nincs olyan jövedelme vagy vagyona, amelyet végrehajtás alá lehetne vonni.